Pla de Prevenció de Delictes, què és?

Què és un PPD?

Un Pla de Prevenció de Delictes és un model de vigilància i control per la prevenció de riscos que pot eximir de responsabilitat a les persones jurídiques que el tinguin fet si es veuen immerses en un procediment penal.

Val la pena recordar que la reforma penal que va entrar en vigor el dia 1 de juliol del 2015 va convertir les empreses en ens capaços de ser jutjats i condemnats. D’aquesta manera, la persona jurídica podria veure’s afectada per la imposició de penes de multa de gran quantitat, la dissolució o suspensió de les activitats, el tancament de locals, la prohibició d’activitats, inhabilitacions o la intervenció judicial entre d’altres.

Què inclou un PPD?

 Com s’implementa un PPD?

El procés d’implementació del PPD segueix diferents passos:

 

Com es fa una implementació efectiva?

Un Pla de Prevenció de Delictes requereix, com hem vist, la figura d’un Compliance Officer que realitzi el control i manteniment del pla creat.

Perquè sigui efectiva la seva implementació cal un compromís ferm per part de la direcció de l’empresa, mantenir-lo i actualitzar-lo periòdicament així com donar una resposta ràpida i efectiva front els incompliments.

 

T’interessa tenir el teu propi PPD?  Contacta amb nosaltres.

Que t'ha semblat?
[Total: 2 Mitjana: 5]