Programes per a gent amb problemes de visió

 

Aquest article està destinat a ajudar a persones cegues o les persones amb una discapacitat de visió que els dificulti la lectura de la pantalla.

Primer de tot un consell per a persones que malgrat no tenir problemes de visió volen tenir les lletres de la seva pantalla més grans

Per començar haurem d’anar a Inici/Panell de control. A dalt a la dreta ens surt una opció com la següent per canviar la mida dels icones del Panell de control.

taula2

La pantalla que se’ns obrirà serà la que tenim aquí, i haurem d’anar a la opció de Pantalla

taula3

Tot seguit se’ns canviarà a la següent finestra:

Aquí podrem canviar la mida dels textos que ens sortiran a la pantalla. Si volem canviar la resolució haurem d’anar a dalt a l’esquerra a l’opció d'”Ajustos de resolució”.

taula4Finalment podem canviar la resolució aquí o a les opcions de sota que surten en blauon diu “Augmentar o reduir la mida del text”. En aquesta opció podrem canviar la mida dels textos de la nostra pantalla, que se’ns mourà a la finestra anterior.

taula5

A continuació mostrarem alguns programes per a persones cegues o amb problemes de visió.

  1. JAWS

És un software de lector de pantalla el qual l’ordinador de l’usuari amb problemes de visió JAWS llegirà el contingut que es mostri a la pantalla en veu alta, transformant el contingut de la pantalla en so de manera que l’usuari pugui accedir o navegar sense la necessitat de veure-ho.

Per Windows, funciona amb diversos arxius, incloent animacions del Adobe Flash Player.

Té capacitat per a llegir progressos i caràcters espacials dels jocs de caràcter ASCII.

Es pot configurar mitjançant la interfície de programes d’aplicacions corporatives.

 

  1. ORCA

És un lector de pantalla de Ubuntu amb software lliure, flexible i extensible per a les persones amb discapacitats visuals. Utilitza vàries combinacions de veu i de braille. Orca té l’objectiu d’ajuda a treballar a les persones amb discapacitats visuals i està enfocada a dos grans zones:

-Educació, cultura i entreteniment mitjançant publicacions i gravacions.

-L’atenció directa especialització depenent de l’edat i capacitat visual del usuari.

Que t'ha semblat?
[Total: 5 Mitjana: 4.8]