Com evitar el correu brossa

brossa

 

 

 

Els usuaris d’Internet estan exposats a freqüents atacs de “spam” (o missatges de correu electrònic no desitjats o “correus brossa”). Per això, cal estar preparats i aprendre a enfrontar-los.

Aquestes són algunes recomanacions per evitar la proliferació de “spam”:

No respongui els correus electrònics sospitosos. Una resposta confirma l’exactitud de la seva direcció i, com a resultat, rebrà més missatges que omplin la seva bústia de correu.

Si rep correus que li ordenin prémer sobre un enllaç per treure la seva adreça d’una llista i, suposadament no tornar a rebre’ls, no ho faci. Molts “spammers” -persones o organitzacions que generen “spam” – fan servir sovint aquest mètode com una tàctica per confirmar l’adreça del destinatari i així produir més missatges de correu indesitjat.

Mai doni les dades de la targeta de crèdit o una altra informació personal a llocs no fiables a la xarxa.

No posi la seva adreça de correu electrònic principal en registres en línia o en llocs de comerç electrònic. Utilitzi una adreça diferent per a la difusió pública.

 

 

Si rebem correu brossa, com podem evitar-ho?

Una manera senzilla és marcar els correus com a “spam”, per fer això, hem de marcar el correu i després fer clic a marcar com spam o correu brossa.

A continuació us mostrarem com fer-ho amb gmail, outlook, hotmail i yahoo.

gmail1

 

outlook1

outlook

 

yahoo1

 

Hem d’evitar obrir aquests correus i, sobretot, sota cap concepte, ens hem de descarregar cap arxiu adjunt o fer clic a cap enllaç que contingui.

Que t'ha semblat?
[Total: 10 Mitjana: 3.1]